Hoe kies ik de juiste babyslaapzak?

Waarom een babyslaapzak gebruiken?

Onderzoek heeft aangetoond het veiliger om je kindje in een babyslaapzak te laten rusten. Terwijl een babyslaapzak stevig rond aansluit, wordt een dekentje makkelijk weg getrappeld. Door te kiezen voor een babyslaapzak, kan je kindje minder makkelijk onder het beddengoed sukkelen. Belangrijk is wel dat je een passende maat kiest, om te voorkomen dat je kindje in zijn slaapzak weg zakt. Peuterslaapzakken bieden bovendien het voordeel, dat je kindje minder makkelijk uit zijn bedje kan klauteren.

 

Waar moet ik op letten als ik een babyslaapzak bestel?

We raden je aan om een babyslaapzak te kopen die goed passend is. Als de arm- en halsopeningen te ruimt zijn, bestaat de kans dat je kindje in een babyslaapzak wegzakt. Ook moet je kindje voldoende beenruimte krijgen, om zijn spieren te kunnen oefenen.

Onze babyslaapzakken volgen de kledingmaten die je in een winkel kan vinden. Merk op dat de vermelde leeftijden slechts een richtlijn zijn. Afhankelijk van de grootte van je kindje, kan een kleinere of grotere maat beter passen. Zie bij puntje 3 voor meer uitleg over de maatkeuze.

De kamertemperatuur is ook heel belangrijk bij de keuze van een babyslaapzak. In warmere kamers, heeft je kindje een minder isolerende babyslaapzak nodig. Wij bieden 3 verschillende diktes aan:

- Zomerslaapzakken worden gemaakt uit een dunne stevige katoen. Zulke slaapzakken zijn vooral geschikt voor een nieuwsgierig peutertjes die zich regelmatig in zijn bedje helemaal uitkleedt. Een rits op de rug of een slaapzak met korte mouwen, kan voorkomen dat je kleine koter zijn slaapzak direct los krijgt.
Gebruik een zomerslaapzak bij een kamertemperatuur hoger dan 22°C.

- Tussenseizoen-slaapzakken worden gemaakt van een stevige katoen en een dikkere binnenstof.  Afhankelijk van de binnenstof, kan een dunne voeringstof gebruikt worden. Gebruik een tussenseizoen-slaapzak bij een kamertemperatuur tussen 19 en 22°C.

- Winterslaapzakken worden gemaakt met een comfortabele en dikke biologische voering. Gebruik een winterslaapzak enkel bij een kamertemperatuur lager dan 19°C.

Hoe weet ik welke maat ik moet bestellen? 

Maand

Leeftijd
in maanden

Lichaamslengte
in cm

Borstomtrek
in cm

50 (pasgeboren)

0 – 1

40 – 50

32 – 36

56

1 – 2

51 – 56

36 – 40

62

2 – 4

57 – 62

40 – 44

68*

4 – 6

63 – 68

44 – 46

74**

6 – 9

69 – 74

46 – 48

80**

9 – 12

75 – 80

48 – 49

86*

12 – 18

81 – 86

49 – 51

92*

18 – 24

87 – 92

51 – 52

98

24 – 36

93 – 98

52 – 54

 * meest gebruikelijke maten
 ** afhankelijk van de lengte van je kindje

 

Onze slaapzakken volgen de gebruikelijke kledingmaten. Als de lichaamslengte en borstomtrek van je kindje in dezelfde categorie valt, past op dit moment die maat het beste. Bij twijfel kan je best de grootste maat nemen. Als je kindje bijna in een grotere maat past en je wilt dat hij nog een beetje in zijn slaapzak kan groeien, kan je wel al ineens de grotere maat bestellen.

Controleer voor gebruik steeds of de slaapzak voldoende past. Als je kindje in de slaapzak kan wegzakken, moet je nog even wachten tot je kindje voldoende gegroeid is.

 

Ik heb een leuke slaapzak in jullie webshop gezien, maar ik zou deze liever als zomer- / tussenseizoen- of winterslaapzak bestellen.

Alle babyslaapzakken die op maat gemaakt worden, kunnen in een andere dikte besteld worden. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.

Als je een dikkere slaapzak kiest, rekenen wij een kleine toeslag voor de voering. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest, rekenen wij een kleine toeslag. Onderstaande tabel illustreert het bijkomend tarief dat wij rekenen voor een bepaalde dikte. Als je een dunnere slaapzak kiest, wordt het restbedrag uiteraard van de prijs vermindert.

Seizoen

Zonder mouwen

Met mouwen

Zomer

0,00 €

(lang of halflang)           3,00 €

Tussenseizoen

26,50 €

32,50 €

Winter

42,94 €

51,02 €

 

Om te berekenen wat het totaalbedrag bedraagt, bereken je eerst hoeveel een zomerslaapzak zonder mouwen in de stof die je gekozen hebt zou kosten. Daarna kan je de toeslag erbij optellen.

Voorbeeld:

Je hebt een mooie winterslaapzak met mouwen van 95,52€ in onze webshop gezien. Je bent echter op zoek naar een tussenseizoens-slaapzak zonder mouwen.

1. Om te berekenen hoeveel de zomerslaapzak kost, ga je in de tabel kijken welke toeslag er nu in de prijs is verrekkend. (hier: 51,01€ toeslag voor een winterslaapzak met lange mouwen) Dit trek je van de totaalprijs af.
95,52€ – 51,02€ = 44,50€

2. Daarna kijk je in de tabel welke toeslag er overeenkomt met het model dat jij wil bestellen. Dit bedrag tel je bij de basisprijs die je net berekende op. (hier: 26,50€ voor een tussenseizoens-slaapzak zonder mouwen)
Een tussenseizoens-slaapzak  zonder mouwen kost dan: 44,50€ + 26,50€ = 71,00€